Wil je graag naar Spanje verhuizen en hier een villa kopen? Of wil je je geld investeren in een villa en de villa een aantal jaren verhuren? In beide gevallen is het goed om te weten hoe je een villa kunt kopen in Spanje en wat hier allemaal bij kunt kopen. En waar vind je een mooie villa te koop Spanje? Wij leggen je hier meer over uit in dit artikel.

  1. Zoek een aanbieder

Het is aan te raden om altijd te kiezen voor een aanbieder, als je een huis in Spanje gaat kopen. Deze aanbieder kan al je vragen beantwoorden en je ondersteunen in het gehele aankoopproces. Het beste is om te kiezen voor een aanbieder met een Nederlands kantoor. Zij weten wat er allemaal bij komt kijken als je als Nederlander een villa wilt kopen in Spanje en kunnen je daardoor beter ondersteunen.

  1. Bepaal wat jouw wensen zijn

Voordat je op zoek gaat naar een villa te koop Spanje is het slim om een wensenlijst samen te stellen. Dit kun je samen met je aanbieder doen. Bedenk waar in Spanje je graag een villa zou willen kopen. Wil je een villa in een stad of juist in een kustplaats? Hoe groot moet de villa zijn en hoeveel slaapkamers moet het hebben? Welke andere eisen heb je nog aan de woning en aan de omgeving? Door je wensen goed in kaart brengen kun je heel gericht op zoek gaan naar villa die aan jouw eisen voldoet.

  1. Villa kopen

Als je aanbieder villa’s heeft gevonden die aan jouw wensen voldoen, kun je deze villa’s samen met de aanbieder gaan bezichtigen. Wil je een van de villa’s kopen? Dan doet de aanbieder namens jou een bod. Wordt het bod geaccepteerd? Dan zal de villa nog eens worden gecontroleerd en wordt vervolgens het koopcontract opgemaakt. Na ondertekening door jou en de verkopende partij is de villa van jou!