Incassobureau voor mijn huisgenoot

Ik zorg er altijd voor dat ik mijn rekeningen netjes op tijd betaal. Dit betalen van de rekening vind ik erg belangrijk omdat ik begrijp dat ik een dienst heb afgenomen van een bedrijf en daar hoor ik dan toch ook wel heel erg netjes voor te betalen. Zo is het nu eenmaal geregeld en bij het afnemen van de dienst of het product ben ik daar al van op de hoogte geweest. Ik woon sinds een paar maanden in een studentenhuis en ik heb gemerkt dat er hier regelmatig post van een incassobureau bezorgd wordt. Ik weet dat al deze brieven voor eenzelfde bewoner zijn en dat geeft mij het idee dat hij zijn zaakjes niet zo netjes regelt. Een incassobureau wordt ingeschakeld wanneer betalingen uit blijven, dit wordt echt niet bij het uitblijven van een betaling binnen enkele dagen al geregeld. Wanneer er zoveel brieven verschijnen van zoveel verschillende bedrijven dan zegt dat, in mijn ogen, dat deze persoon structureel niet betaalt voor afgenomen diensten of producten. Ik mag toch echt hopen dat hij zijn leven betert alvorens hij denkt een echt huis te gaan kopen of huren.