Lekker rommelen in mijn tuinkas

Het is weer Sinterklaas geweest en je raadt nooit wat ik van mijn vriend gekregen heb.. een heuse tuinkas! Ik heb het niet eens zo bewust gedaan eigenlijk, maar het was mijn vriend opgevallen dat ik de laatste maanden, of misschien al wel een jaar lang, sprak over het zelf verbouwen van mijn eigen groenten. Het heeft me eigenlijk altijd wel aangesproken, maar zeker in deze tijden waarin je eigenlijk niet meer kan vertrouwen op wat je eet. Ik weet echt niet meer wat ik koop in de supermarkt en daarom geeft dat me een vrij onveilig gevoel. Van niks weet je eigenlijk meer wat er allemaal mee gebeurd is, hoe het gemodificeerd is en hoe het bewerkt is of waar het mee bespoten is. Het is niet alleen daarom dat ik het dichter bij mezelf wil houden, het is ook het idee zelfvoorzienend te zijn dat me echt aanspreekt. In deze tijden weet je nooit wat er gebeurt en bovendien is het stukken zelfstandiger en op den duur ook goedkoper om op deze manier je eigen groenten te verbouwen. Daar komt nog bij dat het idee van een beetje rommelen in zo’n tuinkas me erg leuk lijkt, het kneuterige en verzorgende ervan spreekt me gewoon aan!