Mijn lievelingsbomen zijn olijfbomen. Ik heb er dan ook een aantal van deze bomen in mijn tuin staan. Ik vind ze haast fascinerend, stoer en vrij buitenaards uitzien. Ik heb dan ook door de jaren heen een aantal olijfbomen gehad. Laatst was ik met mijn partner op vakantie in Spanje. Ik geniet al jaren van dit prachtige land. Aangezien we al veel van het land hebben gezien ben ik laatst dan ook naar Andalusië gegaan. Hier zie je deze bomen in grote getale. Het gebied is er van vergeven. Het schijnt dat 60% van de 215 miljoen  olijfbomen in Spanje in Andalusië groeien. Ik rij er graag urenlang rond. Opeens wil je niets liever dan door deze streek rondrijden. Ik heb nu plannen om er een vakantiehuis te kopen. Mijn partner vond het geen goed idee, maar hopelijk kan ik ‘m er snel mee overtuigen. Ik zet het alvast op mijn wensenlijst voor het volgende jaar.

Olijfbomen zijn mijn lievelingsbomen

Bij thuiskomst heb ik gelijk een aantal olijfbomen gekocht bij olijfboom.nl. Ik heb goed de instructies opgevolgd en extra middelen aanschaft die ervoor zorgen dat de olijfboom goed zal groeien. Volgend jaar ga ik weer terug naar Andalusië,