Wanneer u op internet naar een losse catchtank voor uw rallyauto zoekt, zult u versteld staan van de mogelijkheden die u heeft. Een catchtank wordt doorgaans in twee verschillende soorten aangeboden. Waarbij de modellen door tal van verschillende merken worden aangeboden. Hoe weet u in zo’n geval welke catchtank het meest geschikt is voor uw rallyauto? In dit artikel vertellen we u meer over de verschillende soorten catchtanks. Het is verstandig om zowel een olie catchtank, als een brandstof catchtank in uw rallyauto te laten plaatsen. Dit komt de prestaties van uw auto ten goede.

Voor het bestellen van een losse catchtank hoeft u niet naar de plaatselijke autodealer. U kunt de catchtank heel eenvoudig online bestellen, waarbij de prijs vaak veel lager is dan wanneer u dit onderdeel bij uw dealer zou kopen. Een voorbeeld van een webwinkel waar men een catchtank aanbiedt, is The Autosport Company.

Meest geschikte type catchtank voor uw rallyauto

Zoals reeds beschreven werd, heeft u bij de aanschaf van een catchtank de keuze tussen een olie catchtank en een brandstof catchtank. De olie catchtank is bedoeld voor het opvangen van olieresten, die bij het gebruik van de auto vrijkomen. Zo voorkomt u dat deze olieresten opnieuw in het inlaattraject van de auto worden opgenomen. Naast de olie catchtank kunt u voor een brandstof catchtank kiezen. Met een brandstof catchtank wordt voor een continue toevoer van brandstof naar de motor gezorgd. Zo zal de motor ook bij het nemen van een lange bocht niet stilvallen.