Bitcoins

Een beurs Bitcoin is in feite de zwakste schakel die er te vinden is in het netwerk. Vanuit een bedrijf zijn de meeste netwerken opgezet, het bedrijf moet over veel dingen kennis bezitten. Veel dienstverleners handelen als makelaar of wisselkantoor, zonder zelf een eigen orderboek te hebben. Een slechte bitcoinbeurs kan zo worden gehackt. In Nederland lopen er gelukkig meer dan genoeg uitstekende technische mensen rond die er wel voor kunnen zorgen dat een en ander veilig verloopt.

bitcoins

Grootste Nederlandse beurs

Wanneer we spreken over de grootste Nederlandse beurs Bitcoin, met een eigen orderboek die vele cryptomunten ondersteunt dan hebben we het natuurlijk over Bitvavo. Je wordt ondersteund bij de wallet, en je bitcoins staan altijd veilig in een aparte stichting. Op deze manier ben je de bitcoins niet kwijt mocht er onverhoopt iets gebeuren met het bedrijf. Alle tegoeden zijn apart van de directie van het beursbedrijf. Dit is zeer belangrijk ook als er een weg naar de rechter gemaakt moet worden.

Internationale beurs

De beurs Bitcoin internationaal is ook niet onbelangrijk, een van de kenmerken van een goede beurs is dat deze een vast kantoor heeft en is voorzien van een licentie. Bij veel grote volumes kan je namelijk te maken hebben met een beurs die niet echt is. Er zijn ook omwissel beurzen waar je niet je identiteit hoeft bloot te geven, met een e mailadres maak je eenvoudig een rekening aan. Open gewoon een aantal rekeningen, het is toch gratis en kijk welke jou het beste bevalt.