Je hebt vast wel eens van een tiny house gehoord. Het concept is uit Amerika over komen waaien en is een grote hit op veel televisiezenders. Zo is bijvoorbeeld ‘Tiny House Battle’ een grote hit op RTL en op Videoland. Steeds meer mensen lijken wel in een tiny house te willen wonen, maar waarom gaan mensen in een Tiny House wonen?

Goedkoop wonen

Een van de grootste redenen om in een tiny house te gaan wonen is omdat een tiny house erg goedkoop is. De woningmarkt staat op dit moment op zijn kop en alles is enorm duur. De bouwkosten van een tiny house zijn een stuk lager dan de kosten voor een echte woning. Zo betaal je voor een tiny house vaak tussen de 30.000 en de 60.000 euro, terwijl je voor de gemiddelde tussenwoning al zo drie ton moet neertellen. Daarnaast is een tiny house veel goedkoper om in te wonen. Je verbruikt minder water, stroom en gas en je verwarmt vaak via een airco. Hierdoor ben je een stuk goedkoper uit.

Vrijheid

Een andere reden is om meer vrijheid te hebben. Een tiny house staat namelijk op wielen. Hierdoor kun je je eigen huis neerzetten waar je zelf wilt. Dat geeft je natuurlijk een hoop vrijheid. Het is ook een ideale manier als je wilt reizen. In dat geval is je tiny house eigenlijk een grote caravan.

Sociale kringen

Een laatste reden om in een tiny house te gaan wonen is om de sociale kring. De meeste tiny houses staan op een aangewezen plek binnen de gemeente bij elkaar. Alle mensen die in een tiny house wonen houden er dezelfde levensstijl op na: simpel en zonder al te veel spullen. Deze levensstijl kan in een woonwijk flink wat wrijving geven of je het gevoel geven dat je er niet bijhoort. Dat probleem is in de tiny house community helemaal verdwenen.