Wat zijn nu de mooiste plekken van Nederland? Veel mensen zullen zoiets zeggen als Amsterdam, de Veluwe, Zuid-Limburg of de Waddeneilanden. Wat valt hier nu aan op? Nou, dat eigenlijk heel Zuid-Holland, de provincie waar de meeste Nederlanders wonen, komt er niet in voor. Toch is dit gek, want Zuid-Holland heeft zoveel moois te bieden. Sterker nog, wij denken dat Zuid-Holland bij de mooiste plekken van Nederland hoort.

Steden 

De meeste mensen denken bij Zuid-Holland aan haar twee grootste steden, Den Haag en Rotterdam. Beide steden zijn hartstikke leuk om te bezoeken. Den Haag is een mooie historische stad met tal van musea en natuurlijk het Binnenhof. Rotterdam daarentegen is een echte metropool. Hier kijk je uit naar de wolkenkrabbers, loop je door de Markthal en ga je uitwaaien op de Erasmusbrug. 

Ben je niet zo van de grote steden, dan heeft Zuid-Holland tal van kleine, knusse steden te bieden. Leiden is wellicht de mooiste. Leiden is echt een klein Amsterdam, met schitterende grachtenpanden, cafeetjes, musea en winkeltjes. Hier kun je je heerlijk een dag vermaken. Ook Delft is een absolute aanrader. 

mooiste plekken in Nederland

Strand

Wellicht de grootste attractie van Zuid-Holland is natuurlijk het strand. Iedereen is wel eens op Scheveningen geweest. Hier kun je echt heerlijk een dag strandhangen, naar de strandclubs gaan en shoppen op de pier. Maar ook de duinen zijn hier prachtig en zeker aan te raden om een wandeling te maken. 

Scheveningen is natuurlijk wel heel druk. Wil je een iets rustigere ervaring dan kun misschien beter naar een plek als Katwijk. Hier is het strand net zo mooi, maar is de sfeer iets gemoedelijker en rustiger.