Vergelijk energie om te besparen

Als je vriendin je toeroept met ‘vergelijk energie!’ dan weet je hoe laat het is. Ik zat al een tijdje met haar te soebatten over waar we op moesten besparen en het leek ons uiteindelijk handig eens wat dingen onder de loep te leggen die we altijd als vanzelfsprekend ervaren. Neem daarom nou eens de energiekosten. Het contract hebben we jaren geleden laten opstellen, als ik het me goed herinner zelfs in de periode nog voordat de energie geprivatiseerd is. We zagen het altijd als een constante, iets wat er gewoonweg elke maand afgeschreven diende te worden, maar nooit kwam het echt in ons op dat wat wij betaalden weleens veel te veel zou kunnen zijn. In verhouding bleek dat toch zo te zijn, en toen mijn vriendin de vergelijk energie had gedaan op de website van de Prijsvergelijkers was ze daar erg enthousiast over. Ze wilde het specifieke bedrag nog geheim houden voor me en dus sommeerde ze me ook eens een kijkje te nemen op de site. Toen ik het daadwerkelijke bedrag zag snapte ik eindelijk haar ongebreidelde enthousiasme. Ook benieuwd naar wat wij, en jij misschien ook wel, kunnen besparen? Bij ons ging het om vijftig euro maandelijks!