trampolines

Trampolines zijn er in verschillende maten maar ook nog eens in verschillende vormen. Ook kan je nog kiezen of je hem wil ingraven of dat je gaat voor een trampoline boven de grond. In dit artikel kan je de voor- en nadelen kunnen lezen, waarna je hopelijk de perfecte trampoline kan kiezen.

Rond, rechthoekig of ovaal?

Er bestaan ronde, rechthoekige en ovale trampolines. Een ronde trampoline is de meest verkochte, vooral omdat deze het beste springt. Door de ronde vorm is er overal een gelijke verenspanning, waardoor je bij het springen ook altijd weer in het midden terechtkomt. Een ronde trampoline neemt wel meer ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een rechthoekige. Bij de rechthoekige trampoline heeft je kind een betere balans nodig, omdat deze niet op alle plaatsen hetzelfde veert. Een rechthoekige trampoline heeft over het algemeen wel een strakkere uitstraling, wat mooi staat in iedere soort tuin. De ovale trampoline is nog iets minder bekend, maar deze combineert de voordelen van de ronde en rechthoekige trampoline. Hij veert overal hetzelfde, maar neemt minder ruimte in beslag dan een ronde trampoline.

trampolines

Ingraven of boven de grond?

Een groot voordeel om een trampoline boven de grond te plaatsen is dat deze makkelijk verplaatsbaar is. Ook springt een trampoline op poten het fijnste, omdat de lucht aan alle kanten weg kan. Het ingraven van een trampoline is een flinke klus, maar als hij eenmaal geplaatst heeft zal hij grotendeels uit het zicht staan. Hoe diep je de trampoline moet ingraven hangt onder andere af van de grootte en de kwaliteit. Let hier goed op bij het aanschaffen van de trampoline. Ook nodigt een trampoline op de grond enorm uit om op te springen, je rent er immers zo op.

Zoals je kunt lezen is er veel variatie, en heeft iedere variant zijn eigen voor- en nadelen. Kijk vooral naar je wensen en de grootte van je tuin om zo tot de perfecte keuze te komen. Veel springplezier!