Het is enorm leuk om op een zonnige zomermiddag het water op te gaan. Op het water voelt het altijd kouder aan dan op het land. Je voelt de wind van het varen in je gezicht en je krijgt de opspattende spetters water verkoelend in je gezicht. Het is een ideale manier om te genieten van een vrije middag. Je kan op veel verschillende plaatsen een bootje huren. Dat kunnen grote sloepen zijn, maar ook kleine fluisterboten. Het kan moeilijk zijn om een plaats waar je gaat varen uit te zoeken. Wil je weten wat de leukste plekken zijn om te varen? Lees dan snel verder!

Giethoorn

Giethoorn is bij uitstek een van de leukste plekken om te gaan varen. Giethoorn is een enorm leuk dorp. Het wordt niet voor niets het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. Het dorp is namelijk alleen via het water te bereiken. Gelukkig kun je tegenwoordig ook lopend een heel eind komen, maar de hoofdwegen gaan nog steeds over het water. Alle huizen staan op terpen en komen net boven het water uit. Giethoorn is in het hoogseizoen een erg drukke plaats. Ga daarom dus op een doordeweekse dag. Wil je een boot huren Giethoorn? Bij Rondvaart Zuideinde kun je terecht voor de leukste boten.

Loosdrecht

Een andere leuke plaats om te gaan varen is in Loosdrecht. De Loosdrechtse Plassen zijn een prachtig en enorm groot natuurgebied dat jij kunt ontdekken. Je kan er voor kiezen om te gaan varen, maar je kan ook plaatsnemen in een kano. Het meer is enorm en je bent er een tijd zoet. Je kan in een middag nog niet eens alles zien. Het is een heerlijke plaats in de achtertuin van Amsterdam met talloze restaurants en cafés aan de waterkant.